GASTRONOMÍA

Festexando a matanza do porco prepárase a vincha, doce típico no Entroido. Feito coa vexiga do animal recheo dunha masa a base de azucre, canela, leite, limón, manteiga, noces, ovos e pan.

Xabaril asado, xabaril con castañas, xabaril con mazá e unha sen fin de preparacións admite a carne, procedente das montañas do municipio.

A vincha e o xabaril son os pratos estacionais estrela da gastronomía cerdedense. A galiña ó sal, apenas coñecida no resto de Galicia, cocíñase durante todo o ano.

Na noite do 23 ó 24 de Xuño, coincidindo co solsticio de verán, o Concello de Cerdedo organiza a tradicional cacharela na Honra de San Xoán, patrón do municipio. Tódolos veciños son convidados a unha sardiñada e churrasco previo ó acendido.

FESTA SAN XOAN

 

 

CAFETERÍA/BAR/RESTAURANTE:

 

CAFE BAR A´ RAMPLA

Rúa de Ourense, 16 (Cerdedo)

Tlf: 629.84.29.74

NEL ROSS CAFE LOUNGE

Rúa de Ourense, 57 (Cerdedo)

Tlf: 986.75.34.29

Web: www.nelross.com

Facebook: Nel Ross Cafe Lounge

O NOVO COMAREIRO

Rúa de Ourense, 12 (Cerdedo)

Tlf: 628.927.869

Facebook: O Novo Comareiro

SALOON DEL SHERIFF

Lugar de Os Castros, 23 (Parroquia de Quireza)

Tlf: 727.743.754

Facebook: Saloon del Sheriff